-
Стратегічне планування економічного розвитку підприємства на прикладі туристичної фірми ЗАТ “Тоналіто-інтур
Вступ 3
1. Концепція формування стратегії розвитку туризму 5
1.1. Основні стратегічні напрями розвитку туризму 5
1.2. Управлінські аспекти розробки стратегії розвитку туристської
фірми
11
1.3. Фактори
підвищення
ефективності
туризму 18
2. Роль стратегічного планування в підвищенні доходності туристичного підприємства 25
2.1. Загальна техніко-економічна характеристика тур
фірми
ТОВ "Тоналіто -Інтур" 25
2.2. Характеристика системи планування та управління туристичної
фірми
36
2.3. Основні напрямки
підвищення
ефективності
функціонування туристичної
фірми
53
3. Розробка стратегічних напрямків
діяльності
туристичної
фірми
“Тоналіто – Інтур” 62
3.1. Планування туристського продукту 62
3.2. Маркетинг і збут туристських послуг 70
3.3. Вплив інновацій на економічний розвиток туристичної
фірми
81
Висновки 88
Список використаної літератури 97
-
Резерви підвищення ефективності інноваційної діяльності промислових підприємств
Досліджено та уточнено понятійний апарат інноваційної
діяльності
, розглянуто роль інноваційної
діяльності
у відтворювальному виробничому процесі підприємства. Запропоновано підхід до класифікації резервів інноваційної
діяльності
з урахуванням стадій інноваційного процесу. Показано залежність цієї
діяльності
підприємств від їх розміру та форми власності, а також розроблено методику виявлення та систему показників кількісної оцінки резервів
підвищення
її
ефективності
. Визначено шляхи реалізації виявлених резервів,
підвищення
ефективності
інноваційної
діяльності
з використанням оперограм на етапах інноваційного процесу, що дозволить суттєво скоротити час і підвищити ефективність стадій за рахунок зниження всіх видів ресурсів.
-
Шляхи підвищення ефективності розвитку переробних галузей агропромислового комплексу в регіоні
Узагальнено теоретико-методологічні засади щодо визначення
ефективності
розвитку галузі економіки, удосконалено методичні підходи до визначення соціальної, економічної та екологічної
ефективності
переробних галузей АПК за ринкових умов господарювання. Висвітлено особливості та тенденції розвитку бурякоцукрового та м'ясомолочного продуктових підкомплексів Житомирщини. Виявлено основні резерви
підвищення
ефективності
розвитку цукрової та м'ясомолочної промисловості, обгрунтовано пріоритетні напрями та шляхи
підвищення
ефективності
розвитку досліджуваних галузей агропромислового комплексу.
-
КОНЦЕПЦІЯ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОЇ ФІРМИ (на прикладі ТОВ "Лазурний берег")"
Вступ 3
РОЗДІЛ 1. КОНЦЕПЦІЯ ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ 5
1.1. Основні стратегічні напрями розвитку туризму в Україні 5
1.2. Фактори
підвищення
ефективності
туризму 9
РОЗДІЛ 2. РОЛЬ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ В ПІДВИЩЕННІ ДОХОДНОСТІ ТУРИСТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА 18
2.1. Загальна техніко-економічна характеристика тур
фірми
ТОВ "Лазурний берег" 18
2.2. Характеристика системи планування та управління туристичної
фірми
29
2.3. Основні напрямки
підвищення
ефективності
функціонування туристичної
фірми
41
РОЗДІЛ 3. РОЗРОБКА СТРАТЕГІЧНИХ НАПРЯМКІВ ДІЯЛЬНОСТІ ТУРИСТИЧНОЇ ФІРМИ ТОВ “ЛАЗУРНИЙ БЕРЕГ” 48
3.1. Планування, маркетинг і збут туристських послуг 48
3.2. Вплив інновацій на економічний розвиток туристичної
фірми
62
Висновки та пропозиції 66
Список використаної літератури 70
Додатки 72
-
Оцінка ефективності господарської діяльності підприємства та обґрунтування напрямків її підвищення (перша частина диплому)
РОЗДІЛ 1 3
1.1 Теоретико-методологічні основи аналітичної оцінки
ефективності
господарської
діяльності
підприємства 3
1.2 Показники оцінки
ефективності
господарської
діяльності
підприємств 6
1.3 Обгрунтування напрямків
підвищення
ефективності
господарської
діяльності
підприємства 30
Література 42
Додаток 1. Резерви
підвищення
прибутку підприємства 44
-
Ефективність виробничо-господарської діяльності підприємств виноградо-виноробного підкомплексу і шляхи її підвищення
Досліджено ефективність виробничої
діяльності
виноградо-виноробних підприємств за сучасних умов господарювання й обгрунтовано перспективні шляхи її
підвищення
. Запропоновано системний методичний підхід щодо оцінювання
ефективності
діяльності
підприємств виноградо-виноробного підкомплексу АПК. Встановлено критерії та показники економічної
ефективності
їх функціонування. Охарактеризовано сучасний стан і тенденції розвитку виноградо-виноробного підкомплексу АПК України й АР Крим. Проаналізовано міжнародний досвід вирішення проблем галузей виноградарства та виноробства. На підставі результатів комплексного аналізу виробничо-господарської
діяльності
виноградо-виноробних підприємств Криму виявлено резерви
підвищення
їх економічної
ефективності
. Розроблено економіко-математичну модель комплексного оцінювання
ефективності
діяльності
підприємств виноградо-виробничого підкомплексу АПК з урахуванням погодно-кліматичних умов регіону. Удосконалено методику оцінювання економічної
ефективності
впровадження інтенсивних систем зрошування виноградників з використанням алгоритму вибору оптимального режиму зрошування з метою одержання високоякісної виноробної продукції. Обгрунтовано напрями удосконалення виробничих процесів та асортиментної політики виноградо-виноробних підприємств, реалізація яких сприяє підвищенню експортного потенціалу промислового виноробства регіону.
-
Спільне підприємництво і шляхи підвищення його ефективності
Запропоновано застосування комплексної оцінки проектів
підвищення
ефективності
використання капіталу, інвестованого до спільного підприємництва (СП), розглянуто шляхи оптимізації вибору форми їх реалізації. Обгрунтовано необхідність аналізу
ефективності
всіх можливих форм СП у передінвестиційній фазі розробки кожного проекту. Визначено порядок комплексної оцінки економічної
ефективності
СП, що дозволяє враховувати зміни зовнішнього середовища. Запропоновно послідовність проведення порівняльного аналізу
ефективності
різних форм СП, засновану на доповнених принципах вибору оптимального варіанта реалізації таких проектів.
-
Підвищення ефективності інноваційної діяльності підприємницьких структур
Розкрито суть поняття "інновації" та виявлено їх особливості стосовно підприємницької
діяльності
, запропоновано класифікацію інновацій. Проаналізовано розвиток інноваційного підприємництва в Україні. Визначено основні фактори, що стримують цей процес. Розроблено рекомендації щодо удосконалення державної політики у сфері розвитку нових технологій у підприємницькій
діяльності
. Створено концепцію вдосконалення системи підготовки кадрів для інноваційної підприємницької
діяльності
. Визначено механізми
підвищення
її
ефективності
. Запропоновано шляхи формування та реалізації фінансової підтримки підприємницьких інноваційних проектів, що базується на критеріях: урахуванні державних пріоритетів інноваційного розвитку економіки та максимальній
ефективності
інноваційної
діяльності
.
-
Шляхи підвищення економічної ефективності використання основних засобів АПК регіону
Проведено теоретичні та практичні дослідження щодо удосконалення складу основних засобів АПК регіону та
підвищення
ефективності
їх використання. Розкрито сутність та розроблено класифікацію чинників формування основних засобів сільського господарства на рівні регіону, удосконалено методичні засади щодо оцінки
ефективності
їх використання. Визначено склад, структуру, рівень зношеності та забезпеченості основними засобами в сільському господарстві Херсонської області, виявлено тенденції їх використання. Обгрунтовано шляхи покращення складу та структури основних засобів сільського господарства на підставі впровадження інновацій. Розроблено моделі
підвищення
ефективності
використання та удосконалено організаційно-економічний механізм відновлення основних засобів.