|
На данном сайте собрана коллекция ссылкок на документы: аналитические статьи, рефераты, книги, ГОСТЫ, авторефераты диссертаций, статистичесткие данные, маркетинговые исследования, бизнес-планы...
|
Смотрите также: Попит та пропозиція. Прогнозування наслідківЗміст
Вступ..........................................................................................................3
1. Попит на ринку продуктів та прогнозування його змін...................4
2. Пропозиція продукту на ринку, фактори, що впливають на неї......8
3. Ціна ринкової рівноваги на ринку продуктів,
як наслідок дії факторів попиту та пропозиції.................................12
4. Еластичність попиту та пропозиції...................................................16
5. Прогнозування змін на ринку продуктів
внаслідок порушення ринкової рівноваги цін................................21
Висновки.................................................................................................26
Список використаної літератури ................................................27.........
Сукупний попит та сукупна пропозиція1. Сукупний попит 3
2. Сукупна пропозиція.5
Використана література 11
Гроші і кредит. Пропозиція та попит на грошіПлан
1. Мотиви та чинники, що визначають параметри попиту на гроші 3
2. Попит на гроші 4
3. Пропозиція грошей 6
4. Графічний аналіз грошового ринку 7
4. 1. Грошовий ринок та інфляція 10
5. Оцінка ефективності функціонування ринку грошей на Україні 11
6. Стратегія керування пропозицією грошей 13
Список використаної літератури: 15
ПОПИТ ТА ПРОПОЗИЦІЯВСТУП 3
1. ПОПИТ І ПРОПОЗИЦІЯ 4
2. ПОНЯТТЯ ПОПИТУ, ФУНКЦІЯ ПОПИТУ І ЙОГО ЦІНИ 10
3. ПОНЯТТЯ ПРОПОЗИЦІЇ, ФУНКЦІЯ ПРОПОЗИЦІЇ І ЇЇ ЦІНИ 11
4. ВЗАЄМОДІЯ ПОПИТУ І ПРОПОЗИЦІЇ. РІВНОВАГА 12
ЗАКЛЮЧЕННЯ 20
ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ: 22
Формування ринку сої та продуктів її переробки в Україні Розроблено теоретичні та методологічні засади, сформульовано рекомендації щодо формування й ефективного функціонування ринку сої та продуктів її переробки в Україні. Розглянуто теоретичну суть ринку як економічної категорії, виявлено його особливості та чинники, що впливають на формування попиту та пропозиції. Запропоновано методичний підхід щодо прогнозування потреби в сої та продуктах її переробки за сучасних ринкових умов. Досліджено стан розвитку світового та вітчизняного ринку сої та продуктів її переробки, розкрито основні причини, що стримують його розвиток. Вивчено вплив соєвого білка на формування споживчого кошика населення за сучасних ринкових умов, на прикладі фабрики з переробки сої "Агропрод" встановлено залежність обсягів реалізації соєпродуктів від цін на альтернативні товари. Розроблено картосхему зон сприятливих агрометеорологічних ресурсів для вирощування сої в Україні. На основі коефіцієнтів еластичності попиту на продукти харчування залежно від сукупних доходів населення розроблено прогноз виробництва та використання сої та продуктів її переробки до 2010 р. з урахуванням потреб на корми для худоби, продукти харчування та кон'юнктури зовнішнього ринку. Розроблено пропозиції щодо підвищення ефективності функціонування ринку сої та продуктів її переробки. Економічні основи регулювання ринку продуктів харчування (на прикладі Одеської області) Досліджуються напрямки та основні проблеми регулювання ринку продуктів харчування в Одеській області, особливо м'ясо-молочних. Розглядаються особливості регулювання ринку в суспільних, фермерських, особистих та інших господарствах. Розроблено прогноз по виходу з кризи продовольчого ринку, обгрунтовуються рекомендації по поліпшенню державного регулювання виробництва і споживання продуктів харчування. Економічний механізм формування і функціонування ринку ріпаку та продуктів його переробки Досліджено питання щодо економічного механізму формування та функціонування ринку ріпаку та продуктів його переробки. Проаналізовано його сучасний стан у Карпатському економічному регіоні. Проведено оцінку ефективності виробництва насіння, а також структурних змін у сфері переробки ріпаку та кон'юнктури регіонального ринку. З'ясовано тенденції зміни співвідношення між структурними елементами ринку ріпаку та продуктів його переробки у зазначеному регіоні з метою нарощування обсягів та підвищення ефективності виробництва. Визначено напрями удосконалення економічного механізму функціонування даного ринку. Обгрунтовано можливості розширеного застосування продуктів переробки ріпаку стосовно поповнення енергетичних ресурсів у сільськогосподарському виробництві. Сформовано регіональну сировинну зону виробництва ріпаку, базуючись на використанні інтенсивних ресурсоощадних технологій. Удосконалено систему управління та функціонування інтегрованого олієпродуктового ріпакового об'єднання, шляхом забезпечення організаційно-технологічної єдності виробництва сировини, її промислової переробки та реалізації. Аналіз попиту і пропозиції на ринку праці України1. Характеристика зайнятості всього населення України. Попит та пропозиція.на ринку праці в Україні 3
2. Регіональний аналіз зайнятості України 10
3. Регулювання та прогнозування зайнятості населення України 11
Література 15
Додаток 1. Статистичні дані про зайнятість населення в 1992-2002 рр. 17
Стратегічні засади розвитку ринку харчових продуктів в Україні: теорія, методологія та практика Вирішено теоретико-методологічні та прикладні проблеми стратегічного розвитку ринку харчових продуктів у аспекті реалізації основної стратегічної цілі його функціонування. Розроблено системний маркетинговий підхід до управління суб'єктами продовольчого ринку, що інтегрує реалізацію алгоритму поведінки підприємства даного ринку за умов нестабільності зовнішнього середовища й уможливлює коригування обраної стратегії на підставі швидкого реагування господарського суб'єкта на зміну конкурентного середовища, а також застосування форматів виробничо-комерційної діяльності як елемента маркетингової стратегії. Розроблено концептуальну модель реалізації конкурентної стратегії у системі управління підприємствами, які функціонують на ринку харчових продуктів, що дозволяє забезпечити відповідність між обраною стратегією та внутрішнім потенціалом підприємства. Запропоновано концептуальні засади стратегічного розвитку продовольчого ринку та здійснено прогноз виробництва та споживання основних видів харчових продуктів населенням України на період до 2015 р. з урахуванням стратегічної мети розвитку вітчизняного ринку харчових продуктів.
|