|
На данном сайте собрана коллекция ссылкок на документы: аналитические статьи, рефераты, книги, ГОСТЫ, авторефераты диссертаций, статистичесткие данные, маркетинговые исследования, бизнес-планы...
|
Смотрите также: Перспективні напрямки та прогнозування розвитку підприємств індустрії дитячого харчування Визначено особливості розвитку підприємств дитячого харчування. досліджено концептуальні засади їх функціонування як невід'ємної складової системи продовольчої безпеки країни. Проведено всебічний аналіз чинників, які впливають на перспективний розвиток даних підприємств, визначено особливості їх маркетингової діяльності. Удосконалено методи державного регулювання функціонування підприємств дитячого харчування.та структуру цільової комплексної програми їх розвитку. Здійснено прогнозний розрахунок потреби у продуктах дитячого харчування.на період до 2015 р., на підставі якого визначено перспективні напрямки розвитку підприємств даної галузі. Розробка технології сухих сумішей з гідролізованим білком для дитячого харчування Науково обгрунтовано та розроблено технологію виготовлення сухих адаптованих сумішей з гідролізованим білком для дитячого харчування."Малютка ГА". За складом незамінних амінокислот даний продукт збалансований щодо білків жіночого молока. Експериментально підтверджено ефективність використання ефектів дискретно-імпульсного виводу енергії за умов диспергування та гомогенізації нормалізованої багатокомпонентної суміші з застосуванням роторно-пульсаційного апарата циліндричного типу. На підставі проведених медико-біологічних досліджень показано перспективність і доцільність використання суміші гідролізованих білків рослинного та тваринного походження під час створення гіпоалергенних продуктів харчування. Розроблено технологію, рецептури та нормативну документацію ("Суміші сухі адаптовані з гідролізованим білком для дитячого лікувального харчування., ТУ 15.8-05417118-033:2005). Технологію виготовлення сухих адаптованих сумішей з гідролізованим білком "Малютка ГА" впроваджено на ВАТ "Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів". Економічний механізм розвитку промислового виробництва продукції дитячого харчування Досліджено теоретичні, методичні і методологічні засади формування та реалізації економічного механізму розвитку промислового виробництва продукції дитячого харчування.за умов реформування економіки. Конкретизовано суть економічного механізму як категорії, що відтворює взаємозв'язок та взаємообумовленість процесів об'єктивного та суб'єктивного характерів. Розроблено теоретичну модель економічного механізму розвитку даного виробництва, що базується на послідовних діях для цілеспрямованого впливу на відповідні об'єктивні процеси економічної системи шляхом застосування певних методів та інструментів, зокрема: управління виробництвом дитячих продовольчих товарів, формування на них попиту та пропозиції на внутрішньому та зовнішньому ринках, що має забезпечити збалансований розвиток галузі за ринкових умов. Запропоновано цілісну систему економічно та соціально доцільного інструментарію реалізації механізму розвитку промислового виробництва продуктів дитячого харчування.у напрямку стабілізації та інтенсифікації відповідних процесів, забезпечення ефективного попиту й адекватності його пропозиції у відповідному сегменті споживчого ринку. Контрольна з основ фізіології і гігієни харчуванняПлан
1. Особливості функціонування смакових і нюхових рецепторів, їх роль для процесів травлення і безпеки життя людини. 3
2. Коротко охарактеризувати основні альтернативні концепції харчування.(вегетаріанство, роздільне харчування. харчування.за групою крові) 4
3. Харчова і біологічна цінності борошна залежно від ступеня його помелу. Вимоги до якості борошна. 7
Список використаної літератури 9
Збереженіть плодів томата різних генотипів залежно від температурних умов та стиглості Наведено результати досліджень стосовно збереженості плодів томата різних генотипів залежно від температурних умов та стиглості. Установлено, що плоди томата з генами "лежкості" повільніше дозрівають і зберігають свої товарні властивості протягом 60 - 90-та днів. За результатами досліджень установлено, що збереженість плодів, природна стійкість їх щодо хвороб під час зберігання залежать від генетичних особливостей сорту та метереологічних умов вегетаційного періоду. Виявлено, що сорт Мобіл є найменш стійкий стосовно хвороб та непридатний для тривалого зберігання. Установлено, що хімічний склад томата та його зміни у процесі зберігання залежать від генетичних особливостей сорту, ступеня стиглості та строків зберігання. Вивчено вплив способів післязбирального дозрівання на поживну цінність плодів. Визначено оптимальний ступінь стиглості для їх закладання на зберігання. Оцінка впливу сульфатного карсту на хімічний склад природних вод (на прикладі південної частини Західно-Української лісостепової провінції) Досліджено вплив карсту в міоценових гіпсо-ангідритових відкладах на хімічний склад природних вод у Західному регіоні України. Вивчено інтенсивність розчинення гіпсоангідритових порід. Висвітлено закономірності та величину інтенсивності розчинення сульфатних порід за різних умов взаємодії води з породою. Створено комп'ютерну базу гідрохімічної та карстологічної інформації "Гіпсовий карст Західної України". Проаналізовано різнопланову карстологічну, гідролого-гідрохімічну та гідроекологічну інформацію, наведено результати аналізу. Оцінено вплив сульфатного карсту на водний стік та стік хімічних речовин річок верхньої частини басейну р.Дністер. Підвищення економічної ефективності виробництва овочів відкритого грунту у сільськогосподарських підприємствах Криму Обгрунтовано сутність категорії економічної ефективності і методологічних аспектів її визначення. Проаналізовано сучасний стан економічної ефективності виробництва овочів відкритого грунту в Криму та встановлено тенденцію до скорочення асортименту виробництва овочів і розмірів їх виробництва в господарствах суспільного сектора. Розроблено шляхи та виявлено резерви підвищення економічної ефективності виробництва овочів відкритого грунту. Розробка технології зберігання овочів у розчинах хлоридів при виробництві маринадів Науково обгрунтовано та розроблено технології зберігання овочів у розчинах хлориду натрію з метою їх подальшої переробки у консервовані маринади. Досліджено вплив концентрацій хлориду натрію у розчині на фізико-хімічні, біохімічні, мікробіологічні, гістологічні, реологічні й органолептичні показники овочів. Теоретично й експериментально досліджено можливість використання розчину солі підвищених концентрацій для зберігання огірків, перцю солодкого та баклажанів. Розроблено технологію зберігання даних овочів у розчині хлориду натрію з концентрацією 20 % та за умов вакуумної обробки, яка дозволяє продовжити строк зберігання огірків, перцю солодкого та баклажанів до одного року. Вивчено механізм знесолення овочів у водопровідній воді, що зберігались у 20 %-му розчині хлориду натрію. Запропоновано технологію виробництва маринадів з овочів, які зберігались в розчині солі. Розроблено проект технологічних інструкцій щодо нових методів зберігання овочів у розчинах хлориду натрію низьких і підвищених концентрацій. Розроблені технології апробовано за промислових умов. Хімічний склад препаратів каротину вітатону і вітадепсу та їх вплив на ріст і деякі показники обміну речовин в організмі курей в постнатальному онтогенезі Досліджено хімічний склад біотехнологічних препаратів каротину вітатону та вітадепсу, виготовлених на основі біомаси гриба Blakeslea trispora. Встановлено концентрації різних форм небілкового азоту, каротиноїдів, каротину, ксантофілів, вітаміну С, макроелементів (Na, K, Ca, Mg), мікроелементів (Fe, Zn, Mn, Cu, Pb, Cd), а також кількісні відмінності у хімічному складі вітатону та вітадепсу. Розглянуто вплив препаратів на вміст білків сироватки крові, активність ферментів (АлАТ, АсАТ, катепсинів) крові, печінки, м'язів, взаємозв'язок між кількістю каротину та вітаміну А у внутрішніх органах, крові та показниками обміну білків у організмі птиці. Доведено позитивний вплив препаратів на ріст, розвиток, деякі показники білкового обміну, каротинний, А-вітамінний, імунний статус, забезпечення вітаміном С та збереження молодняка курей.
|