|
На данном сайте собрана коллекция ссылкок на документы: аналитические статьи, рефераты, книги, ГОСТЫ, авторефераты диссертаций, статистичесткие данные, маркетинговые исследования, бизнес-планы...
|
Смотрите также: Формування системи інтеграційних відносин підприємств бурякоцукрового підкомплексу Поглиблено теоретичні засади здійснення інтеграційних процесів в агропромисловому комплексі доповненням класифікації вертикальної інтеграції маркетинговими та комплексними напрямками, та запропоновано визначення інтеграційних відносин як взаємовідносин між рівноправними партнерами, що виходять із економічних інтересів кожної сторони та чинного законодавства. Уточнено критерій та удосконалено систему показників оцінки економічної ефективності інтеграційних відносин підприємств бурякоцукрового підкомплексу за сукупними затратами праці, витратами виробництва та їх окупністю. Встановлено закономірності та тенденції розвитку бурякоцукрового виробництва у даному регіоні, а також визначено, що рівень і динаміка окупності витрат виробництва цукрових заводів доходом і прибутком є значно вищим, ніж у виробників цукрових буряків. Розглянуто методичні підходи щодо формування ціни на цукрові буряки та цукор, що базуються на нормативних постійних і змінних витратах на їх виробництво та однаковому рівні рентабельності. Визначено розрахункові ціни на цукрові буряки із урахуванням їх урожайності та цукристості, дигестії та фактичної ринкової ціни цукру. Обгрунтовано перспективні організаційно-економічні форми виробничої інтеграції підприємств бурякоцукрового підкомплексу: контрактну, оренду землі цукровими заводами, створення машинно-технологічних станцій, спільних підприємств, виробничих і науково-виробничих систем. Вперше запропоновано науково обгрунтовані принципи створення міжпрофесійних організацій виробників цукру та опрацьовано економічний механізм їх функціонування. Організаційно-економічне забезпечення підвищення ефективності бурякоцукрового підкомплексу АПК Досліджено теоретичні, методичні та практичні аспекти забезпечення ефективності функціонування бурякоцукрового підкомплексу. Наведено характеристику сучасного стану бурякоцукрового виробництва в Україні. Виявлено організаційно-економічні фактори і резерви підвищення ефективності виробництва цукру за сучасних умов. Досліджено вплив вертикально-інтегрованих цукрових компаній на розвиток бурякоцукрового підкомплексу. Удосконалено модель організаційно-економічного забезпечення ефективності функціонування бурякоцукрового підкомплексу АПК України. Визначено інструменти та вплив державного регулювання бурякоцукрового підкомплексу. Проведено кореляційний аналіз впливу різних факторів (площі посівів, урожайності, собівартості, структури виробництва) на показники ефективності галузі буряківництва, зокрема, прибутковості та рентабельності. “Акціонерний капітал та його організаційні форми”.План.
І. Вступ.
1. Актуальність теми.
2. Визначення терміну «акціонерний капітал».
ІІ. Акціонерний капітал та його організаційні форми.
1. Структура акціонерного капіталу.
2. Економічна суть елементів акціонерного капіталу.
3. Номінальна вартість.
4. Балансова вартість.
5. Зарезервовані і викуплені акції.
6. Статутний капітал.
6.1. Оплата акцій і інших цінних паперів.
6.2. Зміна статутного капіталу акціонерного товариства.
6.3. Прибуток акціонерного товариства.
6.4. Резервний і інші фонди акціонерного товариства.
7. Становлення акціонерного капіталу: тенденції і проблеми.
ІІІ. Заключення.
ІV. Література.
Економічна ефективність виробництва підприємств бурякоцукрового підкомплексу АПК Поглиблено суть поняття економічної ефективності, розглянуто критерії та показники ефективності бурякоцукрового виробництва за умов переходу до ринкового механізму господарювання. Здійснено системне визначення і формування критерію та окремих показників її динаміки, резервів та шляхів зростання. Проведено аналіз сучасного стану бурякоцукрового виробництва, виявлено основні тенденції та закономірності розвитку галузі, формування економічної ефективності виробництва та фактори, що впливають на її рівень. Обгрунтовано напрями реструктуризації бурякоцукрового виробництва, шляхи і резерви підвищення його ефективності та впровадження інноваційної моделі науково-технічного розвитку галузі. Управління оборотним капіталом підприємства (за матеріалами молокопереробних підприємств України) Досліджено питання управління оборотним капіталом молокопереробних підприємств за динамічних ринкових умов господарювання. Розкрито суть категорії "оборотний капітал". Визначено зміст і основні складові системи управління даним капіталом підприємства та їх взаємодію. Наведено результати аналітичного оцінювання діяльності, стану та перспектив розвитку існуючих систем управління оборотним капіталом молокопереробних підприємств України. Розроблено методику комплексного (вертикального та горизонтального) оцінювання ефективності системи управління оборотним капіталом, що дозволяє підвищити результативність функціонування та розвитку підприємств. За результатами проведеного дослідження розроблено тривимірну модель системи управління оборотним капіталом молокопереробних підприємств. Визначено напрямок і рівні розвитку системи з урахуванням траєкторії зміни його рівня. Аналітично оцінено ефективність існуючих систем управління оборотним капіталом вітчизняних підприємств даної галузі та чинники й організаційні засади впливу на них. Обгрунтовано методичні підходи до формування системи управління оборотним капіталом, з їх використанням здійснено оптимізацію управлінських рішень на певних підприємствах. Акціонерний капітал та акціонерні товариства
Вступ 3
1. Занономірності виникнення, сутність і механізм функціонування акціонерної фірми, капітала. 5
1.1. Акціонерне товариство відкритого типу 7
1.2. Акціонерне товариство закритого типу. 7
1.3. Акціонерні товариства створені внаслідок приватизації (корпоратизації) в Україні 9
2. Система управління акціонерний товариством. Контрольний попит акцій. 12
2.1. Загальні збори 12
2.2. Рада Акціонерного товариства (спостережна рада) 15
2.3. Голова та члени Правління 15
2.4. Ревізійна комісія 16
3. Доходи акціонерного товариства, їх економія природа, джерело. 18
3.1. Розподіл прибутку у фонди акціонерного товариства 19
3.2. Акціонерні товариства на Україні, сучасний стан. 22
Висновки 24
Література 25
Бухгалтерський облік на підприємствах бурякоцукрового підкомплексу Теоретично та методологічно обгрунтовано та досліджено питання ведення бухгалтерського обліку на підприємствах бурякоцукрового підкомплексу. Розкрито суть даного підкомплеку, визначено його функціонально-галузеву структуру та взаємозв'язок з іншими галузями економічної системи. Узагальнено теоретичні питання суті бухгалтерського обліку, його основні категорії та їх взаємозв'язок. Досліджено сучасний стан обліку виробничих резервів, особливості обліку витрат на виробництво та калькулювання собіварості бурякоцукрової продукції, а також чинні засади обліку готової продукції та її реалізації. Розглянуто облікове забезпечення процесів інтеграції та розроблено перспективну модель інтеграції у бурякоцукровому підкомплексі. Запропоновано систему інформаційного забезпечення управління інтегрованим формуванням. Наведено пропозиції щодо вдосконалення ведення первинного обліку в даному підкомплексі та розроблено систему документообігу на цукровому заводі. Формування комплексної системи управління господарськими ризиками (за матеріалами підприємств олійно-жирової галузі України) Досліджено еволюцію західних і вітчизняних теорій ризику, уточнено трактування сутності поняття господарського ризику. Запропоновано оригінальну систему понятійно-категоріального апарату теорії підприємницького ризику, визначено його місце у системі економічних категорій. Поглиблено теоретико-методологічні засади аналізу ризиків підприємницької діяльності та обгрунтовано концепцію управління ризиками на підприємствах. Досліджено вплив галузевого ризику на діяльність олійно-жирових підприємств, визначено особливості їх функціонування за умов невизначеності. Здійснено аналітичну оцінку підприємницьких ризиків та специфіки діючої системи ризик-менеджменту. Обгрунтовано поняття комплексної системи управління ризиками (КСУР), досліджено особливості її формування та передумови впровадження на олійно-жирових підприємствах. Визначено два можливих типи КСУР для впровадження на підприємствах залежно від рівня централізації функцій з ризик-менеджменту. Розроблено алгоритм управління ризиками на олійно-жирових підприємствах у межах функціонування КСУР. Емпірично обгрунтовано економіко-математичну модель оптимізації економічних результатів діяльності підприємств з урахуванням ступеня ризику. Удосконалено модель оцінки на базі коефіцієнтів збитку та модель визначення основних принципів управління ризиками зниження ефективності господарської діяльності підприємства. Розроблено методичний підхід щодо визначення пріоритетності управління групами господарських ризиків. Створено алгоритм і систему ранньої діагностики зовнішніх ризиків олійно-жирових підприємств за умов централізованої та децентралізованої КСУР. Формування експортного потенціалу молокопродуктового підкомплексу АПК Досліджено теоретичні, методичні та практичні аспекти формування експортного потенціалу молокопродуктового підкомплексу АПК. Визначено сутність та чинники формування експортного потенціалу підприємства. Досліджено вплив комплексу економічних, організаційно-правових та адміністративних методів державного регулювання на формування та реалізацію експортного потенціалу молокопродуктового підкомплексу. Проаналізовано сучасний стан господарської діяльності підприємства молокопродуктового підкомплексу. Визначено тенденції та специфіку експортної діяльності молокопереробних підприємств. Виявлено чинники, що стримують процеси формування та реалізації експортного потенціалу молокопродуктового підкомплексу, розроблено методику його інтегральної оцінки. Запропоновано програму реалізації експортного потенціалу молокопродуктового підкомплексу. Обгрунтовано доцільність створення Асоціації експортерів молочної продукції. Визначено перспективи розвитку експортної діяльності молокопереробних підприємств.
|