|
На данном сайте собрана коллекция ссылкок на документы: аналитические статьи, рефераты, книги, ГОСТЫ, авторефераты диссертаций, статистичесткие данные, маркетинговые исследования, бизнес-планы...
|
Смотрите также: Організація управлінського обліку в торгово-виробничих підприємствахОрганізація управлінського обліку в торгово-виробничих підприємствах: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04 [Електронний ресурс] / В.В. Белявцева; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2006. — 17 с. — укp.
Розглянуто питання організації управлінського обліку в торгово-виробничих підприємствах з використанням сучасних інформаційних технологій. Визначено місце управлінського обліку в інформаційній системі підприємства, розкрито його роль та значення. Розроблено класифікацію витрат торгово-виробничого підприємства, що сприяє підвищенню ефективності прийняття управлінських рішень. Розроблено інструментарій і технології оперативного управління витратами комерційного підприємства. Досліджено роль бюджетування як елемента системи управлінськогобліку. Створено модель системи бюджетування, подану як технологію складання скоординованого за всіма підрозділами та функціями плану роботи комерційної організації. Розроблено бюджет фірми та здійснено розподіл витрат за центрами відповідальності з використанням облікових даних торгово-виробничого підприємтва, що здійснює виробництво та реалізацію меблів. Обгрунтовано доцільність включення модуля управлінського обліку в автоматизовану інформаційну систему торгово-виробничого підприємства. Розроблено модель побудови автоматизованої системи управлінського обліку.
Організація і методи управлінського обліку виробництва продукції овочівництва захищеного грунту Досліджено методологічні та організаційні предумови впровадження системи управлінського обліку в сільськогосподарських формуваннях з виробництва овочів на захищеному грунті. Установлено загальні особливості застосування прогресивних методів обліку витрат в цьому овочівництві, досліджено ефективність системи внутрішньогосподарського планування як функції керування та способу попереднього контролю і оцінки ефективності управлінських рішень. Розроблено принципи побудови системи управлінської звітності та визначено підходи до автоматизації облікового процесу та внтурішньогосподарського планування і пропозиції щодо покращання інформаційного забезпечення менеджерів різних рівнів керування. Обгрунтовано доцільність виділення центрів відповідальності в досліджуваних підприємствах з урахуванням особливостей застосування принципів централізації або децентралізації керування. Організація управлінського обліку на хлібопекарних підприємствах споживчої кооперації Обгрунтовано теоретичні положення та розроблено науково-практичні рекомендації щодо організації управлінського обліку на хлібопекарних підприємствах споживчої кооперації. Розкрито суть управлінського обліку з використанням процесно-функціонального та системного підходів, обгрунтовано його формування як окремої сфери економічних знань. Удосконалено класифікацію витрат і методику їх обліку на хлібопекарних підприємствах споживчої кооперації. Розроблено рекомендації щодо виділення центрів відповідальності й організації обліку витрат за цими центрами. Наведено форми внутрішньої звітності про виконання кошторисів у межах виділених центрів витрат. Уточнено послідовність і методику аналізу взаємозв'язку витрат, обсягу діяльності та прибутку за умов багатопродуктового виробництва. Організація управлінського обліку (на прикладі підприємств олійно-жирової галузі) Досліджено актуальні проблеми організації управлінського обліку на олійно-жирових підприємствах України. Розроблено рекомендації щодо організації інформаційної системи управління підприємствами олійно-жирової галузі шляхом виділення, аналізу та систематизації окремих функцій підприємства та їх складових. Запропоновано універсальну методику генерування різних облікових технологій в єдину систему, що об'єднує фінансовий та управлінський облік. Визначено економічну сутність затрат і наведено рекомендації щодо удосконалення їх класифікації. Розроблено алгоритм упровадження на підприємствах методики функціонального обліку затрат. Розробка моделі управлінського обліку на підприємствах готельного бізнесу Висвітлено проблеми організації та методики управлінського обліку на підприємствах готельного бізнесу. Досліджено концептуальну основу управлінського обліку, його еволюцію та зв'язок з еволюцією теорії управління. Розкрито суть та визначено мету, завдання, принципи й об'єкти управлінського обліку. Розглянуто економічну суть і класифікаційні ознаки витрат у готелях. Розроблено модель управлінського обліку для підприємств даного бізнесу, а також бюджети готелю з урахуванням специфіки їх діяльності та витрат. Запропоновано галузеву номенклатуру елементів витрат і статей калькулювання, критерії визначення витрат, а також метод калькулювання собівартості з використанням якісних коефіцієнтів. Наведено методику маржинального аналізу витрат за системою витрати - обсяг - прибуток, адаптовану до умов діяльності підприємств готельного бізнесу. Розроблено методику маржинального аналізу для прийняття управлінських рішень. Удосконалення управлінського обліку та аналізу на агропромислових підприємствах (на прикладі галузі рослинництва) Узагальнено теоретичні та практичні аспекти формування системи управлінського обліку. Надано оцінку чинної методики обліку й аналізу витрат виробництва на сільськогосподарських підприємствах і розроблено практичні рекомендації щодо її удосконалення. Досліджено передумови становлення, сучасний зміст управлінського обліку, а також його значення у системі прийняття управлінських рішень. Установлено фактори, що впливають на модель обліку та класифікацію витрат виробництва продукції рослинництва. Виявлено особливості цієї класифікації та формування собівартості цієї продукції на досліджуваних підприємствах, що впливають на структуру моделі управлінського обліку. Розроблено модель системи даного обліку з урахуванням особливостей функціонування та розвитку галузі рослинництва, що має забезпечити належне формування інформаційних ресурсів і ефективний процес управління. Обгрунтовано методику аналізу операційної діяльності сільськогосподарських підприємств й узагальнено систему його показників. Система управлінського обліку на сільськогосподарських підприємствах Досліджено методологічні й організаційні передумови впровадження системи управлінського обліку на сільськогосподарських підприємствах. Установлено його місце та роль як підсистеми бухгалтерського обліку, що функціонує на підприємстві відповідно до конкретних умов його господарювання. Визначено загальні особливості застосування прогресивних методів обліку витрат, зокрема, можливість використання позамовного методу за об'єктами калькулювання та центрами відповідальності у рослинництві та тваринництві. Досліджено ефективність системи внутрішньогосподарського розподілу накладних витрат за допомогою нормативних коефіцієнтів, що дає змогу обчислювати собівартість продукції у галузях сільського господарства відповідно до її значення, зумовленого виробництвом, а не лише в кінці року. Обгрунтовано доцільність для обліку загально-виробничих витрат до рахунку 91 "Загальновиробничі витрати" субрахунків 911 "Загальновиробничі витрати рослинництва" і 912 "Загальновиробничі витрати тваринництва", а до них - застосування рахунків наступного порядку з метою конкретизації інформації за витратами. Розроблено принципи побудови автоматизації облікового процесу та внутрішньогосподарського планування. Надано пропозиції щодо покращення інформаційного забезпечення менеджерів різних рівнів управління. Обгрунтовано порядок виділення центрів відповідальності у досліджених підприємствах з урахуванням особливостей галузевої діяльності й аргументовано доцільність використання диференціального аналізу витрат і доходів для прийняття управлінських рішень. Загальні принципи організації процесу управлінського обліку в умовах функціонування АІСВступ 3
1. Загальні принципи організації процесу управлінського обліку в умовах функціонування АІС 4
Висновки 13
Література 15
Організація обліку в сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах Визначено завдання управлінського обліку в сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах стосовно його об'єктів (заготівельне, сервісне, збутове, інформаційну діяльність, кооперативні відносини) та функції (інформаційну, аналітичну, контрольну) щодо обліку витрат, доходів, якості та своєчасності наданих послуг й інших кооперативних зобов'язань. Розкрито суть поняття "організація облікового процесу" як сукупності дій облікових працівників, внаслідок яких забезпечується узгодженість та взаємодія методологічних і організаційно-структурних елементів облікової системи для вирішення поставлених завдань. Удосконалено план рахунків бухгатерського обліку активів, капіталу, зобов'язань та господарських операцій суб'єктів малого підприємництва. Запропоновано методику ведення обліку послуг та кооперативних виплат з використанням Особового рахунку члена кооперативу як регістра аналітичного обліку до субрахунків 671, 672, 673, 701, 702, 703, 704, 411, 412, 421. Досліджено питання щодо порядку відображення в обліку операцій з надання заготівельних, збутових, сервісних, інформаційних послуг відповідно до обраних членами кооперативу схем економічних взаємовідносин у системах члени кооперативу - кооператив - контрагенти. Висвітлено проблему щодо організації процесу автоматизованої обробки облікової інформації з використанням автоматизованого робочого місця бухгалтера-аналітика стосовно ведення управлінського обліку послуг і розрахунків.
|